zaterdag 6 juni 2009

Veel bekijks.



Vanmiddag zijn we met Yabby naar het overdekte winkelcentrum geweest. Voor het eerst met zijn hulphonden trainings dekje aan!
Alvorens je dat ding bij hem aankrijgt, ben je al een kwartier verder, want alles wat in de buurt van zijn bek komt is eetbaar denkt ie!
Hier moeten we echt wat mee gaan doen, want bijten, ook al is het spelen, mag hij gewoon weg niet!(Zo ook, kinderhandjes, grote mensen voeten, kleding, takjes, etc).

Maar goed, eigenlijk was ik van plan om met de tram te gaan met hem, maar bij nader in zien dachten we dat het beter was om het te splitsen en de tram een andere dag te doen. De auto rit achter in de kofferbak is ook al spannend genoeg. Gisteren een mooi tuig en auto gordel gekocht voor hem en dan zit hij heerlijk achter in op zijn doggie kussen.
Van de week zal ik er een foto van maken, t'is geen gezicht, hij komt maar net met zijn kop boven de achterstoelen uit en hangt dan bijna aan zijn poten om maar naar ons en buiten te kunnen kijken.

In het winkelcentrum was het erg druk, we besloten maar meteen de speelgoed winkel in te duiken. Yabby bleef goed op ons letten en deed, buiten een plasje tussen de lego en de barbie afdeling in:), het prima!!
Expres ben ik even naar de geluidruchtige auto's gegaan die op de grond stonden en hem eerst laten snuffelen om daarna even op het knopje te drukken. Hm..het was wel raar en hij vond het niet helemaal leuk, maar raakte niet in paniek en herstelde zich goed.

Toen Edwin en de kinderen gingen afrekenen stond ik met hem bij de deur. Na eerst wat onrustig heen en weer lopen, iedereen bekijken en aandacht vragen, ging hij omdat ik hem heel kort hield, heerlijk liggen pitten op de grond bij mijn voeten. PRIMA!
De rij was lang, dus uiteindelijk was hij zo diep in dromenland, dat we hem in de buggy hebben gelegd.
Na het halve winkelcentrum door te zijn gegaan, zaten we dan bij de Hema aan een lekker ijsje. Ik keek in de buggy en daar lag hij dan, onze stoere hulphond in training nog steeds diep in dromenland, :)

Toen hij wakker was, natuurlijk snel naar buiten voor een plasje.


Ik moet zeggen dat de mensen zich heel goed hielden aan de tekst op het hesje(op een paar uitzonderingen na). Veel mensen kwamen naar ons toe om te vragen wat voor hond het was..pff heb alles al gehoord van een labrador, Goldenretriever, langharige labrador en een poedel.
Nou, een beetje in de goede richting zitten ze natuurlijk wel, maar nope zeg ik dan, dit is een ECHTE Australische Labradoodle! Hilariteit vollop, ik schiet zelf ook vaak nog in de lach als ik Labradoodle zeg :)
Mensen wensen ons veel succes, zijn leuk geintresseerd en helemaal weg van ons droppie!

Maar droppie is niet alleen maar droppie hoor, hij is ons ontzettend aan het uit proberen. Weet dondersgoed dat hij geen planten uit de grond mag rukken of dennenappeltjes mag eten, maar als wij even uit het zicht zijn, snel er naar toe rennen, rukken en dan heel hard kwispelend weg rennen als wij er aan komen.:)
T'is echt een boef eerste klas, maar zooo leuk! Pipo de Clown is er niets bij, bokken sprongen tijdens het spelen, race spellejes met Finn, rennen door de kruipslurf(Ikea) hij vind alles geweldig!

De band met Finn is echt bijzonder, zodra Finn thuis komt krijgt hij een kwispel en een lik. Als ik vraag waar is Finn gaat hij hem zoeken en vanmorgen liet hij duidelijk merken dat hij bij Finn wilde liggen op de bank.

Hij kan zelf nog niet op de bank springen, we geven hem dan het commando Up, dan zet
hij zijn voorpoten op de bank en kunnen we hem er zo optakelen :) Dit deed hij overigens ook toen ik hem in de auto wilde zetten. Up en hij ging met zijn voorpoten op de bumper staan. Stoer he?!

In het begin was Yabby nog wat schrikkerig naar de kinderen toe, maar dat is zo goed als bij getrokken. Zelfs als Finn een van zijn driftbuien heeft, doet het hem niets, hij kijkt af en toe even op en gaat dan verder slapen of spelen. We willen nu gaan trainen dat als Finn in zo'n bui zit, dan een van ons bij Yabby gaat zitten en zodra Yabby relaxt naar Finn kijkt in zo'n bui, dat we hem dan belonen met de clicker/brokje.

Zodat hij later Finn beter kan helpen in zijn buien en niet bang voor hem wordt.

Binnenkort zal Finn af en toe ook al mee gaan trainen, Yabby is nu nog te omstuimig dat het nog moeilijk is, je moet hem zo goed in de gaten houden dat hij niet van alles van de straat eet en hij heeft natuurlijk nog niet zijn 3e inenting gehad.
Uiteraard doet Finn wel al af en toe de clicker traing mee en hij heeft er echt aanleg voor, super!

Zindelijkheid gaat super, hij slaapt al 4 nachten door en de bench is droog! Overdag is het vaak ons eigen schuld als het mis gaat, dan hebben we niet goed opgelet. Maar ja, dat vergeven we ons zelf wel met ee druk gezin. Vandaag maar 1x een plasje in huis gedaan, voor de rest alles netjes buiten!!


poot van Yabby!

1 opmerking:

  1. Hai Debby.

    Leuk dat je het allemaal zo opschrijft, kan ik meegenieten!

    Fijn dat er nu al zo een bijzondere band tussen finn en yabby is.

    Groetjes esther

    BeantwoordenVerwijderen