zaterdag 17 januari 2009

Wie zijn wij?

Wij zijn Edwin, Debby, Finn en Yuna, wonen en in Rotterdam.
We zijn een echt wereld gezin want onzez oon Finn(6) is van Marokkaanse afkomst, onze dochter Yuna(4) komt uit China en over niet al te lange tijd hopen we nog een australische huisgenoot erbij te krijgen..

De Australische multi-gen labradoodle!

Het hoe en waarom we op deze hond zijn gevallen, zullen we hier gaan vertellen. Finn heeft ADHD-ODD en een reactive hechtingstoornis (angst gerelateerd). We hebben al zoveel geprobeerd om vooral Finn's angsten te verminderen, maar niets lijkt voldoende of langdurig effect te hebben.
Aangezien we graag een hond wilde hebben en we zagen hoe Finn op ons pleeghondje Nani reageerde
(Nani is het hondje van Debby's vriendin, ze is een paar dagen per week bij ons als haar baasje aan het werk is) wilde we toch eens gaan kijken wat de mogelijkheden waren voor ons.

Debby is allergisch, dus in eerste instantie dachten we dus dat het niet kon! Totdat we hoorde van de australische labradoodle! Ons hart nam een sprongetje en hebben ons eerst goed verdiept in deze hond om te kijken of hij bij ons zou passen.

Toen alles er goed uit zag en we steeds enthousiaster raakte, lieten we ons inschrijven bij een fokker. Na 1 jaar op de wachtlijst te hebben gestaan en we eigenlijk al aan de beurt waren, gingen er wat allarm belletjes rinkelen waar we ons niet zo goed bij voelde. Na uren bellen met andere fokkers en verhalen van anderen die bij deze fokker geweest waren, hebben we besloten ons van die wachtlijst af te halen en ons in te schrijven bij Cymbrogi labradoodles. Een hele nieuwe fokker die oorspronkelijk labradors fokte, maar door gezondheids redenen de omstuimige labradors niet meer aan kon en wil over gaan tot het fokken van de australische multigen labradoodle. Het was een warm bad waar we in kwamen, zoveel tijd, informatie en begrip, dit voelde ontzettend fijn.

Cymbrogi labradoodles staat in nauw contact met Beverley Manners van Rudland manor , die een van de grond leggers is van dit ras.
Angela en Pako van Cymbrogi labradoodles hebben bij Beverley hun eerste teefje gehaald, Kiana een ASD Australian Labradoodle (ASD staat voor Australian Service Dog) en komt uit een hele lijn van ASD labradoodles!

Kiana is een Medium labradoodle met een perkament kleurige curley fleece vacht.
Kiana zal zodra ze loops is gedekt worden door Draco van Rudzhi's Apparition Australian Labradoodles,


Draco is de eerste Australische multgen doodle die in Nederland is gekomen!
Draco is een grote medium met een Cafe au Lait kleurige losse fleecevacht.

1 opmerking:

  1. Margot van Groningen26 juli 2009 om 17:43

    Beste baasjes van Yabby, via Google zijn wij op jullie mooie weblog terecht gekomen. Wat een prachtig verhaal en wat een heerlijke pup hebben jullie. Wij zijn ons sinds kort aan het orienteren op een labradoodle. Onze oudste zoon (8jaar) heeft het syndroom van down. Hij heeft vorig jaar dolfijntherapie gevolgd op Curacao. Dit was echt prachtig om te doen en heeft mooie resultaten opgeleverd. Wij zouden het fantastisch vinden om Rens een echte kamaraad te geven die hem helpt op moeilijke momenten en heeft veel vreugde geeft. Ik heb jullie weblog uiteraard helemaal gelezen maar heb eigenlijk nog een aantal vragen. Ik hoop dat jullie mij een mailtje willen sturen met jullie mailadres zodat ik wellicht wat extra dingen aan jullie kan vragen. Ik heb ook al contact gezocht met jullie trainster Sandra en ben benieuwd of zij iets voor ons kan doen. Veel geluk met jullie gezin en jullie hond en ik hoop van jullie te horen. Groeten Margot van Groningen margot.robbert@Live.nl

    BeantwoordenVerwijderen