donderdag 5 november 2009

November 2009




Oef het is alweer November,ik kreeg al een aantal mailtjes wanneer er weer een update kwam over de avonturen van Yabby.
Ik schaam me diep hoor, dat het zolang heeft geduurd, maar we hebben het ook best erg druk gehad.

Met Yabby gaat het ontzettend goed, hij is alweer 7 maanden en een echte hunk!
Inmiddels is hij 24 kilo met een schofthoogte van maar liefst 65 cm!
De afgelopen maanden hebben we wat afgetopt met zijn gezondheid, hij had namelijk steeds diaree en jeuk. Ook na overstappen op voeding znder granen of licht verteerbare voeding, kip met rijst en dat soort zaken ging het niet echt beter.
Na de 2e oorontsteking die maar niet over ging hebben we een oorkweek laten maken en daar bleken heel veel gisten in te zitten. Iets wat kan duiden op een allergie.
We zijn sinds een week overgestapt op Trovet Venison dieet voer, wat alleen verkrijgbaar is bij de dierenarts en vanaf dag 1 heeft meneer geen diaree meer, is levendiger en heeft hij minder jeuk!!
Een grote opluchting voor ons (want iedere dag billen wassen is niet zo heel fijn om te doen!), maar ook voor Yabby.

Verder gaat het met de training erg goed! Hij lijkt een beetje de puberteit voorbij te zijn en nu merk je ineens dat alle moeite van de afgelopen maanden zijn vruchten beginnen af te werpen.

Sandra van Wuff komt Finn ophalen en dan gaan ze bijvoorbeeld samen met Yabby naar de kinderboerderij, of ze trainen samen hier thuis. Finn vind het erg leuk om te doen en je ziet dat de band tussen Yabby en Finn steeds sterker wordt.
Zodra het tijd is dat Finn thuis komt uit school staat Yabby al voor het raam te kijken of hij grote vriend er al aan komt! Als Finn dan eenmaal binnen is, doen ze samen de polonaise door het huis waarbij Yabby op zijn achterpoten achter Finn loopt en Finn Yabby's voorpoten onder zijn armen heeft. Een lol dat die 2 dan hebben!

Yabby en Finn zijn nu bezig met doggy dance te leren, Finn is gek op dansen, en wat is er nu leuker dan dat samen te doen!
Verder trainen we Yabby nu dat hij op commando mee naar boven gaat met Finn, dit is niet makkelijk, want als Yab lekker ligt, heeft hij al gauw zoiets van, jaaa doeiiiii!!
Maar met een kong met wat dieet brokjes of stukjes aardappel, wil het natuurlijk wel!

In September zijn we omdat het Finn's adoptie dag was, met Yabby, Finn en een vriendje naar de Juliana toren geweest.

Het was ontzettend leuk daar en Yabby keek zijn ogen uit naar al die vliegende en lawaaierige dingen boven zijn hoofd. Maar hij is echt bullet proof en schrikt nergens van!

Ook zijn we uiteraard naar de Doodlewandeling geweest van de Labradoodlclub.
maar liefst 70 doodles liepen mee over het strand van noordwijk.
Een hele happening!





Het strand vind Yabby sowieso helemaal geweldig, we gaan er regelmatig naar toe en dat geeft natuurlijk altijd een paar mooie plaatjes.



Nou dit was het weer even voor zover, ik beloof dat jullie niet zo lang hoeven te wachten op de volgend update, want we hebben binnenkort wat leuks te vertellen!
High 5 van Yabby!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten